www.torcida.org Forum Index
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

EX - YU
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 21, 22, 23  Next

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    www.torcida.org Forum Index -> Tifo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Križar01
kiti dvi glave

PostPosted: Sun Dec 16, 2007 4:03 am    Post subject: Reply with quote

schole85 wrote:
tesko da ima za skinut, kad jos nije izasao...

http://www.youtube.com/watch?v=HbD_PBUlpOY&feature=related

u pravu si..nisan baš dobro vidio.. Wink

NIJE OVI DONIJA
Back to top
View user's profile Send private message
drazen rob

PostPosted: Sun Dec 16, 2007 1:01 pm    Post subject: Reply with quote

noćas u 22.00 na Discovery-u:

Football Hooligans International
http://www.discoverytv.com/emea/football+hooligans+international.htm
u ovoj epizodi o navijačkim skupinama exYU
prema reklami biće razgovor i snimke sa članovima TORCIDE, bbb i grobara

TORCIDA ZENICA
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
WestMoElite

PostPosted: Sun Dec 16, 2007 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

to je onaj već prožvakani dokumentarac sa Danny Dyerom samo imaju drugu najavnu špicu.....

PostPosted: Mon Dec 17, 2007 1:07 pm    Post subject: Reply with quote

""Policija spriječila obračun dviju navijačkih skupina u Mostaru dogovoren preko interneta""

http://www.bljesak.info/content/view/1961/158/

PostPosted: Tue Dec 18, 2007 10:23 pm    Post subject: Reply with quote

tuca navijaca MZT i Rabotnickog odnosno family i city park boysa

http://www.youtube.com/watch?v=Ajvomca7Ejo&feature=related
Back to top
drazen rob

PostPosted: Thu Dec 20, 2007 3:31 pm    Post subject: Reply with quote

za one koji su propustili:

Discovery.Channel.Football.Hooligans.International.Balkan.PDTV.XviD-SomeTV

Title:..........:Football Hooligans International: Balkan
Air Date:.......:03/10/2007
Release date:...:04/10/2007
Genre:..........:Documentary
Format:.........:XViD
Source:.........:DvB-STREAM
Video Codec:....:XViD
Video Bitrate:..:956 kbps
Video Resoul:...:576x352
Audio Bitrate:..:133 kbps VBR MP3
Runtime:........:00:44:44
Rars:...........:25x15MB

Code:
http://rapidshare.com/files/77782512/gnagnagna993399237964.part1.rar
http://rapidshare.com/files/77784425/gnagnagna993399237964.part2.rar
http://rapidshare.com/files/77786298/gnagnagna993399237964.part3.rar
http://rapidshare.com/files/77787089/gnagnagna993399237964.part4.rar
password:croatia4ever

TORCIDA ZENICA
Back to top
drazen rob

PostPosted: Fri Dec 21, 2007 10:10 am    Post subject: Reply with quote

nije moj upload
to sam pronašao na netu i postavio ovdje linkove

TORCIDA ZENICA
Back to top
utd

PostPosted: Fri Dec 21, 2007 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

Uzbuna posle emisije emitovane na „Diskaveriju“
„Grobari“ pod istragom
Autor: Ana Ž. Adžić | 21.12.2007 - 06:00

BEOGRAD - Srpski istražni organi zatražiće od kanala „Diskaveri“ da im dostavi snimak emisije „Huligani sa Balkana“ emitovane u nedelju u 22 sata, u kome grupa navijača Partizana „maše“ oružjem i psuje policiju, saznaje „Blic“.

Navijači crno-belih mogli bi čak da budu osumnjičeni i za zločinačko udruživanje, jer je grupa snimljena naoružana, a niko od njih nema dozvolu za oružje, a uz to su izneli i nekoliko uvreda na račun srpske policije.
Naši istražni organi već su kontaktirali kablovske operatere, ali oni nemaju snimak. Naime, pravila ih ne obavezuju da snimaju emisije koje distribuiraju, bez obzira na sadržaj.
Kako „Blic“ saznaje, navijači Partizana pre nekoliko meseci sastali su se sa engleskim novinarom, koji je radio seriju emisija o fudbalskim huliganima. Emisija je preko kablovske televizije emitovana 16. decembra, ali je u našoj javnosti prošla skoro nezapaženo.
Međutim, policajci čiji je posao upravo suzbijanje nereda na utakmicama, prevashodno fudbalskim, u nedelju uveče bili su uz male ekrane. Gledajući navijače crno-belih bili su šokirani.
- Novinar je prvo posetio „bed blu bojse“ i „torcidu“, navijače hrvatskih klubova Dinamo i Hajduk. Prikazali su snimke svojih sukoba sa policijom i kako ruše ogradu. Ali u razgovoru sa njim bili su kulturni. Novinar je zatim došao u Beograd i želeo je da razgovara sa „delijama“ koje su ga ignorisalie, jer je prethodno Bi-Bi-Si snimio emisiju o njima i prikazao ih kao grupu povezanu s ratnim zločincima. Novinar je tako snimio „Marakanu“ spolja i krenuo ka stadionu Partizana, udaljenom samo nekoliko stotina metara. Tu ga je oduševljeno čekala grupa navijača crno-belih, među kojima su bile i vođe „grobara“ - priča sagovornik „Blica“ blizak istrazi.
„Grobari“ su novinaru oduševljeno pokazali Beograd, a zatim su ga odveli i u svoje prostorije.
- Iza njih je treštala pesma „Sprem’te se, sprem’te, četnici“. Pevali su četničke pesme, raspojasali se, izvadili pištolje i počeli da mašu njima. Hvalili su se „najjači smo“, psovali policiju, pričali kako su pre dvadeset i više godina silovali vođu „torcide“, a engleski novinar je sve to pustio u emisiji - priča naš sagovornik.
Po završetku emisije, usijali su se telefoni među ljudima koji pokušavaju da stanu na put huliganima i njihovom vandalizmu.
Zahtevom za dobijanje snimka od kablovskih operatera praktično je pokrenut pretkrivični postupak.
Konsultovali smo se šta dalje da radimo, a za početak istrage neopohodan nam je snimak emisije. Niko od nas nije očekivao da će „grobari“ raditi to što su radili, pa nije snimao emisiju. Jednostavno moramo da reagujemo i sud da kazni takvo ponašanje. U svakoj normalnoj zemlji, kada naoružana grupa „maše“ pištoljima i psuje i preti policiji, smatra se da je to zločinačka organizacija, koja je spremna za napad na čuvare javnog reda. Broj cevi koje su izvadili uopšte nije bezazlen i ne želimo ni da pomislimo kakvu bi tragediju mogli da izazovu - navodi sagovornik „Blica“.

Laughing Laughing Laughing Suva inteligencija pripadnika MUP-a.
Brda

PostPosted: Sat Dec 22, 2007 10:29 pm    Post subject: Reply with quote

utd wrote:
zato su grobari superinteligentni ... naročito onaj očalinko Very Happy

Nisi primijetio da si i ti očalinko?? Ne provociraj bespotrebno!
Katolik

thri

PostPosted: Mon Dec 24, 2007 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.youtube.com/watch?v=swC08E0WpTE&feature=related

može neko objasnit o čemu je riječ?
neroblu

PostPosted: Mon Dec 24, 2007 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

thri wrote:

ne zovu se uzalud invalidi, reka bi mentalni invalidi

A ja bi reka da si ti baniran!
Katolik
Back to top
thri

PostPosted: Mon Dec 24, 2007 6:25 pm    Post subject: Reply with quote

neroblu wrote:
thri wrote:

ne zovu se uzalud invalidi, reka bi mentalni invalidi

jel potrebno to vrijeđanje?
pitao sam dal tko zna o čemu je riječ, mislim da tvoje mišljenje nije potrebno, pogotovo ovakvi komentari! Rolling Eyes
usual not casual

PostPosted: Fri Dec 28, 2007 8:53 pm    Post subject: Reply with quote

(van)tribinske pripreme po uzoru na poljake Very Happy
Brda

PostPosted: Fri Dec 28, 2007 10:11 pm    Post subject: Reply with quote

Brda wrote:
utd wrote:
zato su grobari superinteligentni ... naročito onaj očalinko Very Happy

Nisi primijetio da si i ti očalinko?? Ne provociraj bespotrebno!
Katolik

a ti nisi primjetio da se ja šalim upravo na tu temu ???

a kako bi?

Primjeti da si banovan!
Katolik

Katolik
štos-majstor

PostPosted: Sat Dec 29, 2007 4:18 pm    Post subject: Reply with quote

Vladimir Šavija, vođa „Delija", otkrio je u ekskluzivnom intervjuu za novi broj magazina Fejm, da su navijači Zvezde u „kriznim situacijama" upadali na treninge i zatvarali fudbalere u svlačionice, jer su imali „mnogo toga da im kažu". Ipak, Šavija tvrdi da „Delije" nisu nikakva sekta, da vole da popiju, ali nisu narkomani i priča o tome kakav su uticaj na čuveni „Sever" imali Milošević, Arkan, opozicioni lideri i policija. Intervju prenosimo u skraćenom obliku i sa minimalnom redakcijskom obradom.

Nismo policajcu gurali baklju

O napadu na policajca Nebojšu Trajkovića...

- Nisam bio na toj utakmici zbog smrtnog slučaja u porodici. Došlo je do koškanja na severnoj tribini, i kako sam čuo, navijači su počeli da se biju s pripadnikom Žandarmerije. Neko se tu s nekim zakačio. I to se brzo proširilo. Ono što se kasnije videlo na snimcima jeste da je taj čovek, kada je ostao sam, opalio dva metka. Niko ga u tom trenutku nije ugrožavao. I niko njemu nije stavljao baklju u usta! Prvi kontakt jeste bila tuča i na snimku se videlo kako trojica oko njega zamahuju bakljom prema njemu i on se brani koliko može. A vidi se i da su navijači sprečavali dalji sukob. Sva sreća da je tom čoveku sada dobro. Inače, čuo sam da je prvi put bio na takvom zadatku. Da se razumemo, navijači se na Zvezdinom stadionu mogu putem video-zapisa registrovati u svakom trenutku. Tako najlakše lociraš izgrednika.

- O fami koja vlada o „Delijama"...

- Nismo mi sekta! Samo se dogovaramo i konsultujemo na koji način da se predstavimo na određenoj utakmici. Navijački život nisu samo tuče: treba se pokazati i u nekom drugom sv-etlu. Svi znaju koliki sam protivnik droge. Alkohol može, droga nikako! Obučemo navijačku odeću, nađemo se u kafiću, krene cirka, a čuje se i pesma...

- O odnosu prema igračima...

- Ne jednom, Zvezdini navijači su upadali na trening ili zatvarali fudbalere u svlačionicu jer su imali toliko toga da im kažu. Samo im skrenemo pažnju na njihov odnos prema grbu, klubu, a i nama. Ali poenta je birati reči kojima ćeš ih motivisati. Uterivati igraču strah u kosti može da bude kontraproduktivno. Zato je bitno da mu nađeš žicu.

- O uticaju Miloševića i opozicije...

- Mnogi opozicioni lideri iz tog doba pokušali su da nas pridobiju, ne bi li im „Sever" skan-dirao. Ali niko nije uspeo u tome. Arkan je to iskoristio i ujedinio nas u odbrani srpstva. Bili smo protiv Miloševića, jer je to bila volja naroda. I trpeli smo posledice zbog toga. Milošević je na stadionu konstantno demonstrirao silu. Već smo bili dovoljno porasli da smo mogli da se suprotstavimo. Sećam se i da je Otpor došao na ideju da se njihova crno-bela zastava s pesnicom na sredini terena sretne s našom crveno-belom, takođe s pesnicom. Iako je među nama bilo aktivista Otpora, borili smo se protiv toga.

Sami se finansiramo

O tome kako navijači dolaze do para...

- Nas ne zanima šta ko radi u privatnom životu. To ostavljaš ispred kapije stadiona na koji ulaziš samo kao navijač. Na koji način neko dolazi do love, nije od presudnog značaja. Najbitnije je koliko pruža grupi i tribini. Što se konkretnih para tiče, uglavnom se snalazimo sami ili putem donacija naših ljudi koji žive u inostranstvu. Registrovani smo kao udruženje građana, i kao takvi se trudimo da funkcionišemo. Mada, da se ne lažemo: onaj ko hoće da profitira od navijanja - može. Mnogo se tu raznih tipova muva.

- O Arkanu...

- Imao sam osamnaest godina kada sam se susreo sa Arkanom, on je tada bio vrlo bitan faktor u društvu. Prema nama mlađima bio je korektan. Nekoliko puta smo, doduše, došli u konfliktnu situaciju zbog stavova koji se njemu nisu sviđali. Za neku utakmicu kojom je Zvezda slavila titulu napravili smo koreografiju sa dosta pirotehnike. Ovi iz kluba su rekli da to policija mora da pregleda. Nismo imali ništa protiv. Međutim, iako nije bilo nikakvih eksplozivnih naprava, sve nam je zaplenjeno. E, onda smo se naljutili i dogovorili kako da se revanširamo. To se, normalno, saznalo i Arkan je bio taj koji je trebalo sve to da spreči. Došao je na naš sastanak, rekao da se ne slaže, ali smo mi bili čvrsti u nameri da uradimo to što smo naumili. Mislim da je on video da mi nismo barabe. Pazi, Arkan je tada bio najopasniji čovek u zemlji. Verovao sam da je njegov osnovni motiv dolaska na tribinu bio da kanališe veoma izražen nacionalni naboj. „Delijama" su bila puna usta Srbije. Je 'l tako?! Pokažite to tamo gde treba. Naše starije drugare odveo je na ratište da brane srpstvo, a mi smo ostali da vodimo navijački život.

- O policiji...

- Stvoren je revolt prema policiji, jer nas tretira kao građane drugog reda. Ranije je postojala politička pozadina, a sada je to nešto drugo. Smirilo se malo posle Petog oktobra, ali je ponovo počelo. Stadion je najrealnija slika jednog društva, jer se tu skupljaju ljudi iz različitih slojeva. Policajci su devedetih bili simbol režima koji te je ugnjetavao i uskraćivao ljudska prava, što se na stadionu najbolje moglo osetiti. Ljudi su uvek dolazili na utakmice da budu ono što jesu, da se opuste i pronađu pravi ventil. Kada se jednom razbije ta barijera prema policiji, onda stvar izmakne kontroli. Tome se mora stati na put. Policija je servis građana, a i mi navijači smo neki građani ove zemlje.

- O sebi i „Severu"...

- Dokle vidim sebe u ovoj priči? Naravno da neću moći sebi vremenom da dozvolim neke stvari, ali Zvezda je poenta mog života. Svaka čast loži, međutim moje mesto je na „Severu". Ni za šta na svetu se ja odatle ne bih pomerio.

http://themladichi.blog.hr
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
OM
pesnica gneva

PostPosted: Sun Dec 30, 2007 12:25 pm    Post subject: Reply with quote

Komentari na Šavijin intervju... Ima svega...
http://www.pressonline.co.yu/comments/view.jsp?id=26719&sectionId=44

Mržnja je teret!

"nosit majicu hooligan na stadion je ko doć u vrtić sa majicom pedofil"
Back to top
Herkules

PostPosted: Tue Jan 01, 2008 9:58 pm    Post subject: Reply with quote

Srekna nova godina svim navijackim skupinama bivshe YU republike iz Skoplja - Makedonija Smile

Slika sa tekme Makedonija - Hrvatska
Back to top
bosutsko

PostPosted: Wed Jan 02, 2008 10:57 am    Post subject: Reply with quote

http://z6.invisionfree.com/UltrasTifosi/index.php?showtopic=7583
Back to top
ziks

PostPosted: Mon Jan 07, 2008 4:52 pm    Post subject: Reply with quote

sa turnira u dvorani u mariboru-zimska liga...

i jos video viola....
http://www.youtube.com/watch?v=L7opyntP4aE
Back to top
đanki

PostPosted: Fri Jan 11, 2008 12:33 am    Post subject: Reply with quote

http://www.youtube.com/watch?v=nUhtETFgMy8
Back to top
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    www.torcida.org Forum Index -> Tifo All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 21, 22, 23  Next
Page 9 of 23

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum