ne date se razlogu ni jedni ni drugi,lockajte i to je to
ne znan tašto se to rješava tu di Guba i ostala guba gledaju _________________ Pusto vrime,gusari smo bili
za koru kruva
al ne dat škoje
Svaka suza,krvava je bila
jer tili smo živit
ka šta žive ptice
Čitajući upise na ovu temu dolazim do nepobitnog zaključka - Hajduk je religija koja pomiruje sve različitosti, bilo one političke, vjerske, nacionalne, estetske ili etičke. Jer kako drugačije razumit da učesnici razgovora uz ovu temu imaju tako različite stavove koje oštro brane, a u isto vrime se nalaze zajedno na tribini.
Ipak smatram da su neki od sugovornika estetici pretpostavili etiku pa se lijepo moralo sučelit s ćudorednim u ovom slučaju s domoljubnim. Zar ćemo prestat čitat srpske književnike, gledat srpske filmove, kazališne predstave, slušat glazbu srpskih umjetnika samo zato što su neki pripadnici srpskog naroda oružjem napali Hrvatsku? Višekratno čitam na ovom forumu - nikad zaboravit. Kako to da smo mi u Dalmaciji zaboravili talijanska zvjerstva, bombardiranja Splita i Zadra od strane Engleza? Kako to da smo mi u Hrvatskoj zaboravili zvjerstva Mletaka, Turaka, Njemaca, Mađara, Rusa i svih ostalih zavojevača?
U ovoj raspravi branim estetiku od etike jer joj tu doista nije misto. Ljepota je ono što je lijepo po sebi, a ne po nečem drugom. Nije slika lijepa jer ju je nacrtao Hrvat, nit je pisma lijepa jer ju je skaldao Hrvat. Umjetnost u svojoj ljepoti nije zagarantirana nacionalnošću.
PS. I još nešto. Hrvatine, zar vam nije neugodno kad u crkvu, Isusov hram, ulazite sa srcem punim mržnje. Zar nije ljubav prema bližnjem ono ča nas uči Isus?
PPS. Svi vi koji se zgražavate na popratnu glazbu uz video iz Varaždina zapitajte se - čija je to melodija i kakav je izvoran tekst pisme kad je mi pivamo: " I kad gube i kad tuku, uvik vjerni svom Hajduku".
PPS. "Moji putevi nisu kružnice, već tangente" - Kolumbo u Krležinoj drami. _________________ Star koliko i rock&roll i još san uvik na tribini
Da mi se providi jutro bez tvog jutra
Zar bi ičeg bilo da mi krv uzmiša
Zakopan u tebi ne buden li sutra
Nek me ladna ploča pokrije i stiša
stari, ne znam kako ti, ali ja nikome ništa nisam zaboravio ...
...a naravski da se naglasak stavlja na Domovinski rat i Srbe u kontekstu "zaboravljanja" kad smo ipak svi direktni svjedoci toga.
Što naravno ni Turke ni Mlečane ni ostale ne amnestira krivnje.
Joined: 25 May 2007 Posts: 95 Location: MJESTO KRALJA TOMISLAVA
Posted: Sat Dec 29, 2007 12:36 am Post subject:
stari wrote:
Zar ćemo prestat čitat srpske književnike, gledat srpske filmove, kazališne predstave, slušat glazbu srpskih umjetnika samo zato što su neki pripadnici srpskog naroda oružjem napali Hrvatsku? Višekratno čitam na ovom forumu - nikad zaboravit. Kako to da smo mi u Dalmaciji zaboravili talijanska zvjerstva, bombardiranja Splita i Zadra od strane Engleza? Kako to da smo mi u Hrvatskoj zaboravili zvjerstva Mletaka, Turaka, Njemaca, Mađara, Rusa i svih ostalih zavojevača?
stari postujem te ka covika ali ovde se ne slazen s tebom
ti pises o citanju cetnickih knjizevnika a ja ti garantiran da 70% ili cak i vise ljudi s ovog foruma ne cita nikakve knjige
a sto se tice odlaska Hrvatina u crkvu smatran da je mrznja grjeh, a svaki pratar propovida da ne postoji ako je to moj grjeh nosit cu ga u grob sa sobom
ne zelim se svadat ali mora sam ovo napisat _________________ DRUZINA MIJATA TOMICA UDTG BOYS
ala stari, i ti si falija poantu... koga boli kurac sta ce neko citat, cije ce predstave gledat, bla bla... srpsku muziku se ne moze stavit na torcin klip i tocka. kazete nisu oni pucali.. pa nije ni lepa brena pucala, pa bi vas vidija kako bi reagirali da se stavi neka njena pisma...
srpsku muziku se ne moze stavit na torcin klip i tocka.
A može se pivat na melodiju "Od Vardara pa do Triglava" Ništa vi niste razumili ča san tiva reč. _________________ Star koliko i rock&roll i još san uvik na tribini
talijanaši su tili Hajduku najdenut ime Calcio i da igraju u Talijanskoj ligi ! _________________ Nije sramota podrzavati klub koji voliš, sramota je sramiti ga se!
.....NEVESELE MENE BEZ VAS UTAKMICE NEDJELJOM......
UZ NAVIJAČE SA ZABRANOM
ANA VOLIM TE!
OPROSTI MI!
Slažem se da teško,nažalost, neke riječi su jednostavno kroz dugi niz godina(bolje receno stoljeca) ušle u regionalnu i lokalnu uporabu odnosno izričaj.
Evo recimo počnimo ovako:http://www.skalinada.hr/skladbe.php?p=254
Joined: 09 Sep 2004 Posts: 547 Location: Alternative rock-bar ˝ART˝
Posted: Sat Dec 29, 2007 3:27 pm Post subject:
Žele wrote:
Hajduk Split Ultras wrote:
jako jako teško.
talijanaši su tili Hajduku najdenut ime Calcio i da igraju u Talijanskoj ligi !
Eh,da su samo to tili... _________________ I stood by the river
That ran red with shame
I stood in the killing fields
Where death had no name
I stood with my brothers
And awaited flood
And we were one flesh, one breath, one life, one blood
Eh,da su samo to tili...
???????
serem se na te kepece i pleksiglas ograde! vidia sam ih zadnja dva lita na hvaru miljon i ko su i sta su. podsjecaju me na male crne siptare u pederskim rozim krpicama. svaki rat su izgubili, cak su ih i prije 50 godina etiopljani sa kopljima potirali. da smo bili sa njima u istoj ligi ovih 50 godina bili bi isti jebivjetri ka i oni ili bi se oni toliko bojali da ovde ne bi niko dolazia i govorili bi opet da im ova strana jadrana nije napeta. nemojmo se zavaravat i zanosit drugima trenutno bi i mi i purgeri bili medu 5 najacih grupa u toj ligi. iako im se mora priznat da imaju stvarno odlicnih grupa i kvalitetnih mladica u njima tipa napoli, roma, atalanta, brescia i tu zivotnu kulturu i nogometni mentalitet kakvi mi necemo imat jos 30 godina, neka njih tamo, a nas ovdi. ili pogledaj malo par filmova pa vidi sta su radili supci za vrime okupacije starcima, zenama i dici po dalmaciji. ili sta bi mislia da tako neko za 50 godina napise kako je steta sta hajduk ne igra u nekakvoj srpskokrajinskoj ligi sa imenom fk hajduk jer bi to bilo super. _________________ JOHN 3:16
Joined: 09 Sep 2004 Posts: 547 Location: Alternative rock-bar ˝ART˝
Posted: Sat Dec 29, 2007 6:46 pm Post subject:
UNKLE wrote:
Bačvice wrote:
Žele wrote:
Hajduk Split Ultras wrote:
jako jako teško.
Eh,da su samo to tili...
???????
serem se na te kepece i pleksiglas ograde! vidia sam ih zadnja dva lita na hvaru miljon i ko su i sta su. podsjecaju me na male crne siptare u pederskim rozim krpicama. svaki rat su izgubili, cak su ih i prije 50 godina etiopljani sa kopljima potirali. da smo bili sa njima u istoj ligi ovih 50 godina bili bi isti jebivjetri ka i oni ili bi se oni toliko bojali da ovde ne bi niko dolazia i govorili bi opet da im ova strana jadrana nije napeta. nemojmo se zavaravat i zanosit drugima trenutno bi i mi i purgeri bili medu 5 najacih grupa u toj ligi. iako im se mora priznat da imaju stvarno odlicnih grupa i kvalitetnih mladica u njima tipa napoli, roma, atalanta, brescia i tu zivotnu kulturu i nogometni mentalitet kakvi mi necemo imat jos 30 godina, neka njih tamo, a nas ovdi. ili pogledaj malo par filmova pa vidi sta su radili supci za vrime okupacije starcima, zenama i dici po dalmaciji. ili sta bi mislia da tako neko za 50 godina napise kako je steta sta hajduk ne igra u nekakvoj srpskokrajinskoj ligi sa imenom fk hajduk jer bi to bilo super.
UNKLE krivo si me svatija,ja sam mislija upravo ovo šta i ti.Lako za to šta su Hajduk tili pribacit u Italiju (šta je isto užasna činjenica),nego je onda ljudima bilo na pameti više oće ih iskasapit ili postreljat,a ne sport... _________________ I stood by the river
That ran red with shame
I stood in the killing fields
Where death had no name
I stood with my brothers
And awaited flood
And we were one flesh, one breath, one life, one blood
a inace kad vec pisem da se vratim i na temu torcidinih clipova i partibrejkersa u njima, iako bi mi nekako tribalo bit blize sta se tice poznanstava i stavova ljudi koji su za, a i meni samome nisu mrski njihovi filmovi i recimo disciplina kicme, slazem se sa svim sta su napisali npr dida mokosica i white rascal. osobno je osobno, stvaramo povijest, i nikakvi srpski simboli, muzika, obicaji ili bilo sta slicno ne bi tribali bit pozeljni u bilo kojem obliku sta se tice torcide. _________________ JOHN 3:16
Eh,da su samo to tili...
???????
serem se na te kepece i pleksiglas ograde! vidia sam ih zadnja dva lita na hvaru miljon i ko su i sta su. podsjecaju me na male crne siptare u pederskim rozim krpicama. svaki rat su izgubili, cak su ih i prije 50 godina etiopljani sa kopljima potirali. da smo bili sa njima u istoj ligi ovih 50 godina bili bi isti jebivjetri ka i oni ili bi se oni toliko bojali da ovde ne bi niko dolazia i govorili bi opet da im ova strana jadrana nije napeta. nemojmo se zavaravat i zanosit drugima trenutno bi i mi i purgeri bili medu 5 najacih grupa u toj ligi. iako im se mora priznat da imaju stvarno odlicnih grupa i kvalitetnih mladica u njima tipa napoli, roma, atalanta, brescia i tu zivotnu kulturu i nogometni mentalitet kakvi mi necemo imat jos 30 godina, neka njih tamo, a nas ovdi. ili pogledaj malo par filmova pa vidi sta su radili supci za vrime okupacije starcima, zenama i dici po dalmaciji. ili sta bi mislia da tako neko za 50 godina napise kako je steta sta hajduk ne igra u nekakvoj srpskokrajinskoj ligi sa imenom fk hajduk jer bi to bilo super.
UNKLE krivo si me svatija,ja sam mislija upravo ovo šta i ti.Lako za to šta su Hajduk tili pribacit u Italiju (šta je isto užasna činjenica),nego je onda ljudima bilo na pameti više oće ih iskasapit ili postreljat,a ne sport...
je, izvini! al ako i opet procitam ono tvoje moze se svatit na dva nacina. al, ok, bitno da je onda razjasnjeno. _________________ JOHN 3:16
osobno je osobno, stvaramo povijest, i nikakvi srpski simboli, muzika, obicaji ili bilo sta slicno ne bi tribali bit pozeljni u bilo kojem obliku sta se tice torcide.
Ad 1. bold. Ja nisan homo duplex - svoja uvjerenja i stavove živin bez obzira na kontekst.
Ad 2. bold. Ako je tako, a mislin da bi tribalo bit, predlažen Index prohibitorum:
PS. Za razliku od glazbe koja prati video iz Varaždina i koja je apostrofirana u ovom topicu kao nepoželjna i koju nitko nikad na tribini pivao nije mi ove pisme pivamo redovito i nikad se nitko zapitao nije o njihovoj podobnosti.
Toliko od mene i nemojte nikad ništa saznat, ništa pročitat, zagnjurite glavu ka noj u pijesak i na zidu napišite ACAB. _________________ Star koliko i rock&roll i još san uvik na tribini
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous1, 2, 3, 4, 5, 6
Page 6 of 6
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum